Omgevingsvergunning aanbouw

U kunt nu tot 4 meter diepte vergunningvrij bouwen. Dit was altijd 2,5m. Het is dus eenvoudiger om vergunningsvrij aan- of uit te bouwen (ook kleine bouwwerken) neer te zetten. De enige voorwaarden zijn wel dat het om de achterzijde van het huis moet gaan en dat het geen monument betreft.

Wanneer vergunningvrij?
Voorheen beperkt tot 2,5 meter, is de maximale diepte dus nu 4 meter. Ook is de maximale hoogte verhoogd naar 5 meter, en het totale oppervlak voor vergunningsvrije bouwdelen is uitgebreid tot 100 m², mits nog steeds 50% van het perceel onbebouwd blijft. 

Buiten bovenstaande limieten
Voor uitbreidingen groter dan deze limieten is een vergunning vereist, maar dit biedt juist de mogelijkheid voor maatwerk. Door een vergunning aan te vragen kun je de uitbouw precies naar wens laten ontwerpen, zonder beperkingen in grootte, vorm of constructie.

Let op: Hoewel veel uitbouwen in de achtertuin plaatsvinden en daardoor aan mildere vergunningseisen voldoen, is het altijd verstandig om de geldende regels te controleren voordat je aan de bouw begint. 

Toepassingen van de omgevingsvergunning

Vraag hieronder eenvoudig hulp aan:

    Stap 1/3: Waarmee kunnen wij helpen?

    Stap 2/3: Hoe kunnen we u bereiken?

    Stap 3/3: Beschrijf uw vraag of verzoek:

    Stuur een bijlage mee:

    Sitemap